Eesti ettevõtja ostis välja Briti mobiiliturundusfirma

Priit Vaikmaale kuuluv Monday Media OÜ omandas Briti mobiiliturundusettevõtte TextMagic Ltd.

Tehingu käigus müüsid inglased endale seni kuulunud 55% osaluse. Ostetud ettevõtte turunduse, arenduse-ja müügitegevuse juhtimine toimub juba alates 2007 aastast Eestis.

Kuus aastat tegevjuhi ja vähemusosanikuna tegutsenud Priit Vaikmaa hinnangul oli tegu win-win tehinguga, kus Briti asutajad väljusid ettevõttest kasumlikult, samal ajal kui tegevjuht sai vabaduse kiiresti kasvaval turul tegutsevat ettevõtet edasi arendada. Vaikmaa kavatseb hetkel ca 250 000 eurot aastas kasumit teeniva TextMagic Ltd käibe ja kasumi järgmise viie aastaga 10-kordistada.

Väljaostutehingut aitasid Eesti poole pealt läbi viia advokaadibüroo Eversheds Ots & Co ning Nordic CF Advisory. NCFA partneri Jako Kruuse sõnul on välisettevõtte MBO tehing järjekordne märk, et Eesti ettevõtjad vaatavad üha aktiivsemalt Eestist kaugemale.

TextMagic Ltd tegeleb SMS turundus- ja kommunikatsiooniteenuste pakkumisega ettevõtetele ja IT-arendajatele. Firma pakub oma teenuseid põhiliselt Suurbritannia, Euroopa ja Austraalia turul. Alates TextMagicu asutamisest 2001. aastal on ettevõtte kliendid saatnud üle 40 miljoni SMSi. TextMagic klientide hulka kuuluvad näiteks Oxfordi ülikool, Fujitsu ja PepsiCo.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara