Autor: Kaisa Gabral • 25. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gert Jostov: kaalume korterite ehitamist

Technopolis Ülemiste juhatuse esimehe Gert Jostovi sõnul kaalutakse linnakusse kortermajade ehitamist.

"Jah, kaalume tõsiselt seda varianti, et ehitada kortermajad," lausus Jostov. Kuna Ülemiste City ala on neil ca 35 hektarit ja lisaks ehitusõigused, siis pole seda tänases plaanis büroohoonetega Jostovi sõnul võimalik ära katta. "See ületaks mitmekordselt tänase büroohoonete mahu Tallinnas. See pole realistlik. Seetõttu oleme otsustanud kaaluda erinevaid alternatiive. Üks nendest on elukondlik kinnisvara – korterelamud. Eelkõige mõelduna neile inimestele, kes linnas tööl käivad. Aga võimalusel ka, kui me tuvastame klientide huvi, siis kortereid ka välja müüa," lisas Jostov.

Lisaks korterelamutele võib tulevikus linnakusse kerkida ka mõni hotell või konverentsikeskus. "Meie eesmärk on arendada Ülemiste Cityst välja ala, kus elu käib 24/7. Lasteaed meil täna on, sellele tuleks lisada võib-olla veel hotell, konverentsikeskus, võib-olla mingi kaubanduse laiendamine ja sellele kõigele lisaks ka elukondlik kinnisvara. Eesmärk on tekitada Ülemiste linnaosa, mis elaks ka peale tavapärast tööpäeva," märkis Jostov.

Hetkel midagi konkreetset veel pole, kuid Jostovi sõnul on suheldud erinevate arendajatega, kel on selles vallas kogemusi. "Aga me pole täna jõudnud veel sinnamaani, et konkreetne otsus teha. Uurime hetkel klientide huvi, kas osta või üürida korterit. Ma olen ise veendunud, et lühiajaliseks üürimiseks on siin turgu rohkem kui küll. Siin on rahvusvahelisi ettevõtteid, kes toovad oma teistest kontoritest töötajaid lühiajaliselt siia. Nemad vajaksid kolme-nelja päeva ruumi. Seda on korduvalt küsitud. Seda, kas suuremahuliseks projektiks ka huvi on, seda me uurime," lisas Jostov.

Seda, kui palju selline arnendusprojekt raha neelaks Jostov veel öelda ei osanud.

"Seda saab teha kahte moodi. Nii, et mõnede büroohoonete mõned korrused või osa büroohoonest on antud elukondlikku kasutusse. Sellisel juhul see oleks nagu hotelli tüüpi korter. Teine võimalus on suurema huvi korral 100%liselt kortermajade arendamine," rääkis Jostov.

 AS Technopolis Ülemiste kuulub 49protsendilise osalusega ASile Mainor Ülemiste ja 51protsendilise osalusega Technopolis Baltic Holding OÜ kaudu Technopolis kontserni emaettevõttele Technopolis Plc.

 

 

 

 

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755