Autor: Kaisa Gabral • 25. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaanus Laugus: Ülemiste pole elukvartalina atraktiivne

Technopolis Ülemiste juhatuse esimehe Gert Jostovi sõnul kaalutakse linnakusse kortermajade ehitamist. Uus Maa juhatuse liikme Jaanus Lauguse hinnangul ei tundu Ülemiste elukvartalina atraktiivne.

"Jah, kaalume tõsiselt seda varianti, et ehitada kortermajad," lausus Gert Jostov. Kuna Ülemiste City ala on neil ca 35 hektarit ja lisaks ehitusõigused, siis pole seda tänases plaanis büroohoonetega Jostovi sõnul võimalik ära katta.

Jaanus Lauguse sõnul võiks kortermajade rajamine olla põhjendatud siis, kui Ülemiste Citys tegutsevad ettevõtjad tahaksid kodu, pere ja töö veelgi mugavamalt  ühendada. "Ilmselt on Ülemiste City arendaja uurinud tänastelt üürnikelt vajadust ja soovi elamispindade järele. Minu jaoks on see plaan pisut võõras, kuna Ülemiste kvartal elukohana  just väga atraktiivne ei tundu. Laste ja pere turvalisuse kohapealt veidi küsitav kant," märkis Laugus ja lisas, et tema näeks piirkonnas pigem nö külaliskortereid, kus saab kontorit ja elamist ühes ruumis pidada.

"Selleks projektiks valiksin mõne renoveeritava või ehitatava hoone viimased korrused ja teeks penthouse-tüüpi avarad korterilahendused eksklusiivkorteriteks.

Samuti  võib olla vajadus odavama, ühiselamutüüpi korterlahenduse osas. Citys tegelevad ettevõtjad võivad olla huvitatud selliste väiksemate korterite ostmisest, et paigutada sinna mujalt saabuvat tööjõudu. Tekitada nö tööandja eluruumi äri kõrvale. Sellel ideel võib olla jumet, kui vastav nõudlus on kinnitust leidnud," lisas Laugus.

Seda, kui suurt eelarvet on vaja ühe kortermaja püsti panemiseks Lauguse sõnul täpselt öelda ei saa. "Eelarve oleneb arendaja plaanist. Kas teha luksuslikum elamine või pigem ühiselamutüüpi standardlahendus," lisas Laugus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755