Autor: Romet Kreek • 27. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes ostab Samsungi 13 000 dollarilist telerit?

Samsung Electronics tõi müügile 13 000 dollarilise superõhukese OLED teleri, mis maksab sama palju kui rivaali LG Electronicsi mudel, vahendab Reuters.

Samsung lootis, et OLED ekraanide kasutamine nutitelefonides nagu Galaxy S4 aitab ka maksta teleritehnoloogia arendamise kulutusi, kuid tarbijad peavad olema hirmus huvitatud 55-tollisest telerist, et maksta selle eest viis korda rohkem, kui populaarse tavateleri eest.

Hetkel on OLED telerid üsna nišitoode. Samsung on hoiatanud, et tööstusharu müügikasvu prognoosid on liiga optimistlikud.

DispalySearch nimeline analüüsifirma on prognoosinud selle aasta üleilmseks OLED telerite müügiks 50 000 tükki, kuid juba järgmisel aastal 600 000 ja 2016. aastaks 7 000 000.

LG, kes pakub samal tehnoloogial 55-tolliseid telereid, on neid sel aastal seni müünud hinnaguliselt vaid paarsada.

Juulis hakkab Samsung neid telereid müüma väljaspool Lõuna-Koread, kuid ettevõte ei täpsustanud, millistes riikides.

Nii Samsung kui LG püüavad korrata LCD telerite edu OLED tehnoloogiaga. Korea teleriduo müüb peaaegu pooled maailma teleritest.

Kuid Samsung ei ole panustanud vaid ühele kaardile. 55- ja 65-tollised ultra HD telerid peaksid leidma endale DisplaySearchi hinnagul uue kodu tänavu 930 100 korral võrreldes mulluse 9600 ja järgmiseks aastaks prognoositud 3,9 miljoni teleriga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755