Autor: Alyona Stadnik • 28. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GrabCAD alustas koostööd  Autodeskiga

GrabCAD teatas täna, et toob koostöös maailma ühe suurema 3D-tarkvara ettevõttega Autodesk esmakordselt GrabCAD’i kasutajateni nii 2D kui ka 3D CAD-mudelite redigeerimise GrabCAD’i pilverakenduses.

„See on GrabCAD’i ning kogu CAD’i maailma jaoks suur uudis. Tegu on esimese suure sammuga, et viia CAD pilve – kuid mitte lihtsalt igasugusesse pilve, vaid GrabCAD’i pilve! GrabCAD toimib nüüd lisaks arvutile kõikidel mobiilsetel seadmetel, mis muudab elu inseneride jaoks oluliselt lihtsamaks ning mugavamaks,“ sõnas GrabCAD’i looja ja tegevjuht Hardi Meybaum. Insenerid saavad nüüdsest luua CAD-jooniseid ja -mudeleid GrabCADi keskkonnas ilma sealt kordagi lahkumata, lisas Meybaum.

Alles hiljuti turule toodud Autodeski uued tooted AutoCAD 360, mis toob veebi uue generatsiooni  tarkvararakenduse mudelite ja jooniste loomiseks ning toimetamiseks nii 2D kui ka 3D formaadis ning pilves baseeruv 3D CAD’i tarkvara Fusion 360 saavad GrabCAD’i kasutajatele kättesaadavaks uue GrabCAD Toolbox rakenduse kaudu. Toolbox on justkui App Store, mis koondab ja toob GrabCAD’i kasutajateni mugavalt ja kiirelt erinevate teenusepakkujate parimad tööriistad ja rakendused.

„Meie eesmärk on teha GrabCAD inseneridele suunatud tarkvara kasutaja esimeseks valikuks ning pakkuda inseneridele üle kogu maailma mugavalt ligipääsu parimatele tööriistadele,“ ütles Meybaum.

AutoCAD 360 on kasutajatele beeta-versioonis tasuta kättesaadav kohe ning Fusion 360 juulist. Mõlemad tooted on prooviversioonis GrabCAD’i kasutajatele esialgu tasuta.

CNN Money koostatud 2012. aasta andmete põhjal kõige kõrgemat keskmist palka maksvate ettevõtete edetabelis on Autodesk kümnendal kohal, kus keskmine kuupalk on 12 500 dolalarit.

Hea teada:

GrabCAD juhib avatud inseneriteabe liikumist ning aitab inseneridel tuua tooteid turule kiiremini ühendades inimesi, sisu ja tehnoloogiat. GrabCAD Workbench teeb inseneride jaoks tervete projektide, failide ja töö jagamise partneritega lihtsaks. GrabCAD’i kogukond kiirendab disainiprotsessi, tuues kokku teadmised ja ressursid – insenerid üle kogu maailma ja suurima hulga CAD’i  sisu.  2010. aastal loodud ettevõtte peakontor asub Cambridges (USA) ning ettevõtte toetajateks on Matrix Partners ja Charles River Ventures. Ettevõtte arendusmeeskonnad töötavad lisaks veel Eestis ja Suurbritannias. Maailmas on kokku 2,5 miljonit inseneri, kes kasutavad 3D CAD’i tarkvara, GrabCAD’il on kasutajaid 700 000.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755