Arvutikeskuse võtab üle Rikaste TOPi ettevõtja

Üle-eelmisel nädalal ootamatult kaupluste sulgemisest teatanud Arvutikeskuse päästab hingusele minemast Eesti 150 rikkama hulka kuuluv ärimees.

Uus investor on Haapsalu ettevõtja Arne Veske koos paari Arvutikeskuse senise töötajaga. Veske on väikelaene pakkuva Koduliising OÜ omanik. Koduliisingu mullune kasum oli 2,6 miljonit eurot. Veske oli eelmise aasta Äripäeva Rikaste TOPis 14,8 miljonile eurole hinnatud varaga 147. kohal. Ta on lisaks liisingfirmale investeerinud kinnisvarasse ja on maakonnalehe Lääne Elu suurim omanik.

Arvutikeskuse asemele luuakse uus ettevõte, mille osaluste jaotumist Veske veel kommenteerida ei soovinud, kuid temast saab suure tõenäosusega enamusosanik. Arvutikeskuse töötajad, kes Veske äripartneriks saavad, on juhataja Marika Otsep ja ostu-müügijuht Aleksandr Priidemann.

"See juhtus üleöö. Meil oli Arvutikeskusega liisingualane koostöö. Enne jaanipäeva helistati meie kliendihaldurile, et nüüd on selline lugu - homme paneme poed kinni," meenutas Veske, kuidas ta Arvutikeskuse sulgemisest kuulis ja seejärel äri üle võtta otsustas. "Ma olen huvitatud, et see asi töötaks. Tore firma, toredad inimesed," sõnas ta. Veske sõnul asutatakse uus firma ja võetakse kasutusele ka uus kaubamärk - Arvutikeskuse kaubamärki seniselt omanikult ja juhatuse liikmelt Kristjan Pihelgaselt üle võtta ei soovita.

 "Mina OÜ Arvutikeskuse ega ka ühegi teise IT-ettevõttega seotuks ei jää," teatas Pihelgas, kes enda sõnul pühendub nüüd perele ja võtab aktiivses äritegevuses aja maha.

Veske ütles reedel, et osapooled on jõudnud Arvutikeskusega seonduvas kokkuleppele, kuigi paberil siis veel allkirju polnud.

Loe pikemalt esmaspäevasest Äripäevast.

Osale arutelus

  • Piret Reiljan

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara