Autor: Rainer Saad • 2. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Blackberry lõpp on lähedal?

Blackberryl on raske oma telefonidele ostjaid leida. Endine nutitelefonigigant teatas reedel üllatuskahjumist ning ütles, et müüs esimeses kvartalis ainult 2,7 miljonit Blackberry 10 nutitelefoni.

„See ei ole veel lõpp, kuid lõpp on väga lähedal,“ ütles BGC analüütik Colin Gillis, vahendas CNN Money.

Viimastel aastatel on Blackberry nutitelefonide müük kiiresti langenud ning turuosa on kaotatud nii Apple’ile, Google’ile ja isegi Microsoftile. Reedel langes Blackberry aktsia 30 protsenti, eile poolteist protsenti. „30protsendiline aktsialangus näitab, kui meeleheitlikuks on asi muutunud,“ ütles Belus Capital Advisorsi peastrateeg Brian Sozzi. „Turg ütleb, et midagi on põhimõtteliselt valesti.“

„Meie arvates on Blackberry suurimad aktivad patendid ja rahahunnik,“ ütles Macquire Capital analüütik Kevin Smith. Blackberry rahahunniku suuruseks on 3,1 miljardit dollarit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755