Autor: Ken Rohelaan • 2. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zynga kinnitas uueks tegevjuhiks Microsofti endise töötaja

Online mängude tootja Zynga nimetas uueks tegevjuhiks Microsofti meelelahutusdivisjoni endise juhi Don Mattricki, kelle üheks peamiseks ülesandeks on taastada liidripositsioon Facebookis, vahendas Bloomberg.

Mattrick võtab ameti üle Mark Pincuselt, kes jätkab ettevõttes juhatuse esimehe ja tootmisjuhina. Zynga püüab tegevjuhi vahetamisega taas elavdada müügitulu kasvu, kuna firma aktsiahind on pärast 2011. aastal toimunud IPO-t (aktsiate esmane avalik pakkumine) langenud rohkem kui kaks kolmandikku.

AppData andmetel küündis eile konkureeriva mängutootja Kingi igakuine kasutajate arv Facebookis 150,4 miljonini, ületades esmakordselt seni viis aastat esikohal püsinud Zynga valitsemisaja sotsiaalvõrgustikus. Zynga on viimase aastaga kaotanud rohkem kui 100 miljonit kasutajat, King on suutnud sama palju juurde võita.

Wedbush Securitiesi analüütiku Michael Pachteri hinnangul võib üheks põhjuseks olla liigne toetumine vanadele populaarsetele mängudele nagu "Texas Hold 'Em", "Mafia Wars" ja "FarmVille".

"See on nagu püüdlus pöörata ümber laeva, mis on sõitnud vales suunas," ütles Needham & Co. analüütik Sean McGowan, kes soovitab Zynga aktsiaid osta.

USA väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 12:38 (Eestis kell 19:38) tõusis Zynga Inc 8,14%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind langenud 40,07%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755