Autor: Ken Rohelaan • 5. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Yahoo jätkab firmade ostmist

Yahoo omandas e-kirju haldava rakenduse Xobni, mis peaks internetifirma jaoks olema püüdlus parandada oma online-tooteid ja suurendada veebiliiklust, vahendas Reuters.

Yahoo teatel plaanitakse Xobni tehnoloogia integreerida oma kommunikatsioonitoodetesse, sealhulgas mobiili- ja personaalarvutite versioonide e-kirjade ning vahetu sõnumi saatmise teenustega.

Yahoo ei avalikustanud tehingu rahalisi andmeid, kuid tehnoloogiablogi AllThingsD hindas kokkuleppe väärtuseks 30-40 miljonit dollarit. Internetifirma teatel liituvad Yahooga 31 Xobni töötajat, kelle hulgas on tegevjuht Jeff Bonforte.

Viimase aasta jooksul on Yahoo omandanud üle kümne väike- ja idufirma, keskendudes peamiselt nutitelefonide ja tahvelarvutite jaoks mõeldud tehnoloogia ning teenuste lisamisele.

Teisipäeval omandas Yahoo mobiilirakenduse Qwiki, mis teeb kasutajate pilte ja videosid kasutades lühifilme. Esmaspäeval võttis Yahoo üle mobiilirakenduse Bignoggins Productionsi, mis aitab mängijaid virtuaalsete spordivõistkondadega.

Eelmisel kuul ostis Yahoo 1,1 miljardi dollariga blogikeskkonna Tumblr, mis on seni Yahoo tegevjuhi Marissa Mayeri suurim tehing.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755