12. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BlackBerry kaalub enda müüki panemist

Üha enam on selgemaks saamas, et Kanada nutitelefonide tootja BlackBerry ei suuda üksi enam hakkama saada, kuna firma plaanib ennast müüki panna.

Eraldi loodud nõukogu liikmetest komitee kaalub meetmeid kuidas tõsta BlackBerry väärtust, mis hõlmab endas koostööde sõlmimist või isegi firma müüki, vahendab Bloomberg firma tänast pressiteadet.

JPMorgan Chase & Co on BlackBerry finantsnõustajaks. Uudise peale on BlackBerry aktsia rallinud New Yorgi börsil üle 10%.

"BlackBerry tegevus on praegu olukorrale vastav," ütles Needham & Co analüütik Charlie Wolf, kes soovitab BlackBerry aktsiat müüja. Tema sõnul on müügi tõenäosus vähemalt 50% ning teised võimalused vähem tõenäolisemad.

Ühe võimaliku kosilasena BlackBerryle nähakse firma suurimat aktsionäri Fairfax Financiali. Firma tegevjuht Prem Watsa astus BlackBerry nõukogust tagasi, et vältida võimalikku huvide konflikti.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755