16. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütikud Delli aktsionäridele: võtke raha ja jookske

Arvutitootja Delli nõrgad kvartalinumbrid vaid kinnitasid firma rasket tulevikku, mille tulemused hulk analüütikuid soovitasid investoritel võtta Michael Dellilt raha vastu.

Delli aktsiad on täna püsinud üsna nullis, kõigest paar senti allpool 13,75 dollarit, mis on Michael Delli ja Silver Lake'i ametlik pakkumine, et viia firma börsilt minema. Neljapäeval teatas Texase ettevõte 72% kukkunud kasumist ning viitas üha nõrgemale personaalarvutite turule, vahendab MarketWatch.

Delli investorid hääletavad ülevõtmispakkumise üle 12. septembril, kuid sellele ettepanekule on tugev vastasseis, mida juhib miljardäris investor Carl Icahn.

"Nagu Steve Miller Band ütles: "Võta raha ja jookse."," kirjutas kliendikirjas ISI Groupi analüütik Brian Marhsall.

Discern Inc.-i analüütik Cindy Shaw jagas seda vaadet, küsides kliendikirjas: "Kas seda firmat saab päästa? Ilmselt mitte. Delli omanikud, võtke pakkumine vastu."

Morningstari analüütik Carr Lanphier nõustus samuti, kelle sõnul tähendaks ülevõtmispakkumise vastu hääletamine firma tuleviku loovutamist sisevõitlusele või kohtutele.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755