Autor: Rivo Sarapik • 19. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook teeb õnnetuks

Facebook tekitab kasutajas tunde, et ta on ühenduses rohkemate inimestega. Samas ei tee see tunne kasutajaid tingimata õnnelikuks.

Michigani Ülikoolis 82 katsealuse peal läbi viidud uuringust selgus, et mida enam katsealune sotsiaalvõrku kasutas, seda kehvemini ta end tundis. Samas, mida enam kasutaja inimestega näost näkku suhtles, seda õnnelikumana ta end tundis, vahendab The Independent.

Ethan Kross, uurimuse eestvedaja, selgitas, et teoreetiliselt rahuldab Facebook inimese ühe baas- ehk suhtlemisvajaduse, kuid tegelikult hoopis kahjustab seda. Ühtlasi selgus, et inimene ei kasuta Facebooki, kui ta tunneb end halvasti, kuid teeb seda, kui tunneb end üksildasena.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755