Autor: Rainer Saad • 21. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zuckerberg tahab võimaldada internetti 5 mld inimesele

Selleks, et suhtlusvõrgustik Facebook kasvaks, on tegevjuht Mark Zuckerbergi sõnul vaja võimaldada suuremat ja odavamat juurdepääsu internetile.

Teisipäeva õhtul teatas Zuckerberg internet.org veebilehe käikulaskmisest, mida Facebook nimetab „ülemaailmseks partnerluseks, mille eesmärgiks on muuta internet kättesaadavaks järgmisele 5 miljardile inimesele.“ Zuckerbergi sõnul pole enamus inimestel internetile juurdepääsu ning praegu kasutab internetti ainult 2,7 miljardit inimest.

Suhtlusvõrgustikul oli teise kvartali lõpuks 1,15 miljardit igakuist aktiivset kasutajat, mis on 21 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Et kasvu säilitada, on ettevõttel vaja rohkem internetikasutajaid.

Interneti juurdepääsu võimaldavas projektis osalevad peale Facebooki veel Ericsson, MediaTalk, Nokia, Opera, Qualcomm ja Samsung. Lisaks on plaanis kaasata akadeemikuid ja eksperte.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755