Autor: Marek Mühlberg • 23. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ID-kaardi tarkvaras peitub ohtlik viga

ID-kaardi tarkvara arendaja Sertifitseerimiskeskus parandas värske uuendusega vea, mida ära kasutades on võimalik ohvri arvutis tema kasutajaõigustes üle kirjutada suvalisi faile, vahendab ERR.

Viga avastati kaks nädalat tagasi ning eile avaldas Sertifitseerimiskeskus ka tarkvarauuenduse, mis vea parandab.

"Parandatud kriitiline viga DDOC failide käsitluses. Seda viga ära kasutades on võimalik ohvri arvutis tema kasutajaõigustes üle kirjutada suvalisi faile, kui ründaja meelitab kasutaja avama spetsiaalselt vormindatud digiallkirjastatud faili," seisab tarkvarauuenduse selgituses.

Riigi infosüsteemi ameti (RIA) pressiesindaja Liisa Tallinn ütles ERR-i uudisteportaalile, et viga olnud ilmselt tarkvara praeguse kuju algusest alates.

Tema sõnul avastati viga juhuslikult kontrolli käigus.

"Selgus, et DigiDoci tarkvaras ei olnud kaitset ühte kindlat tüüpi rünnaku vastu. Aga samas teadaolevalt sellist rünnakut ei ole toimunud," kinnitas Tallinn.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755