29. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Ballmeri lahkumine toob Xboxi eraldi börsile?

Pärast 13 aastat firma väärtuse kahanemist soovivad investorid Steve Ballmeri järel Microsofti juhiks saavalt inimeselt otsustavamaid samme. See võib tähendada Xbox mängukonsooli börsile toomist.

Aktsionäridele suurema väärtuse toomiseks võib Xboxi lahkulöömine Microsoftist muutuda palju tõenäolisemaks, vahendab Bloomberg. Xbox on küll 7 miljardi dollarilise aastase käibega tarbijate hulgas populaarne, kuid haru on Microsoftis ühe madalaima kasumimarginaaliga ning ei aita kaasa firma peamisele tegevusele tarkvara ja teenuste müümisel.

Võttes aluseks Nintendo käibekordaja võib Xbox üksinda olla väärt vähemalt 17 miljardit dollarit. Kuna Nintendo teenib ärikahjumit, siis Xboxi väärtus võib olla veelgi kõrgem, ütles Wedbush Inc.

"Xbox paistab atraktiivse eraldi ärina, mis peaks üksi vastu pidama küll," ütles HighMark Capital Managementi fondijuht Todd Lowenstein, kelle firmale kuulub ka Microsofti aktsiaid. "Xbox tundub kõige tugevama kandidaadina ja suurima kasvupotentsiaaliga, et olla omaette firma."

Ballmeri järglasele pannakse kindlasti surve peale tõsta firma turuväärtust. Praegu 275 miljardi dollarilise turuväärtusega Microsoftist on möödunud nii Google kui Apple. 13 aastat tagasi Ballmeri juhiks määramise ajast on Microsofti turuväärtus kahanenud 280 miljardit dollarit pärast mitmeid strateegilisi möödalaskmisi.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755