Autor: Ave Lepik • 30. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis valitakse maailma parimaid e-teenuseid

Sel nädalal valib Tallinnas ligi 20 rahvusvahelist tippspetsialisti maailma 40 parimat e-teenust, mis osalevad oktoobris Sri Lankal WSA Global Congressi lõppvõistlusel.

Ligi 500 parima tiitlile kandideeriva projekti hulgas on ka seitse Eesti projekti.

Majandus ja kommunikatsiooniministeeriumi IKT-asekantsler Taavi Kotka ütles kohtumisel žürii liikmetega, et Eesti infoühiskonna üheks edu aluseks on ID-kaart ja mobiil-ID. „Digiallkirja kasutamine säästab juba täna Eestis ühe aasta jooksul inimese kohta hinnanguliselt terve töönädala,“ ütles Kotka. Samuti rõhutas Kotka e-teenuste rahvusvahelise toimimise olulisust ning tõi näiteks Soome ID-kaardi, millega on Eestis registreeritud juba üle 1000 ettevõtte.

Rahvusvahelisel konkursil osalevad e-teenused võivad olla näiteks infoteenused ja portaalid, dokumentide ja taotluste menetlusteenused, e-demokraatia teenused, iseteeninduskeskkonnad jmt.

World Summit Award konkursil on 8 kategooriat: e-valitsemine, e-õpe ja teadus, e-meelelahutus, e-kultuur ja turism, e-meedia, e-äri, e-kaasamine, e-tervis ja keskkond.

Sel aastal on konkursile esitatud seitse Eesti projekti ja teenust: E-piirijärjekorra süsteem GoSwift, ProgeTiiger, TipTheAuthors.com, veebimäng Ennemuistne, Eesti Ekspressi digiväljaanne, TransferWise ning Lairibavõrk EstWin.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755