Autor: Alyona Stadnik • 2. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IM Arvutid: käive kasvab, aga mõõdukalt

Apple'i toodete edasimüüja IM Arvutid juhi Jaanus Treilmanni sõnul planeerib firma järgmiseks aastaks mõõdukat tulukasvu, nimelt 10% uutelt toodetelt.

IM Arvutid teeb eelarvet oktoobris-novembris. "Seda seetõttu, et sügisel fikseerib Apple uusi tooteid ja meil oleks lihtsalt pool aastat ette liiga keeruline mõelda, millised tooted müüki tulevad," selgitas ta. "Igal juhul on november on optimaalne meie jaoks."

Mullu oli ettevõtte konsolideeritud müügitulu 33,6 miljonit eurot, kasvades 15%. Ärikasum oli 86 000 eurot.

Treilmann märkis, et Apple on eelmise majanduskriisi ajal ujunud vastuvoolu. "Üldisest majanduskliimast on meie jaoks olulisem see, kui edukad on uued tooted, millistes segmentides nad on," selgitas ta. "Apple'i globaalne konkurentsisituatsioon mõjutab meid sama palju kui kohalik majanduskliima."

Järgmisel aastal ootab ka IM Arvutid tuludekasvu. "Planeerime mõõdukat, aga siiski kasvu, 10% ja seda uutelt toodetelt," sõnas Treilmann.

Kuludest rääkides märkis Treilmann tänavust palgakasvu ja renditasu tõusu. "Kõik muud kulud oleme me toonud optimaalsele tasemele, siin enam kärpimisruumi enam ei ole," lausus ta.

Järgmiseks aastaks prognoosib Treilmann mõõdukat palgakasvu. "Konkurentsisituatsioon tööturul on selline, et endale häid töötajaid leida, tuleb neile maksta ka väärikat tasu," märkis Treilmann. "Me ei ole isolatsioonis ning peame arvestama sellega, mis meie ümber toimub."

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755