Autor: Indrek Kald • 3. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ASI tütarfirma ühineb Taani konkurendiga

Skype'i eestlastest kaasasutajaile kuuluv Oskando ja Taani ettevõtte Autolog ühinevad, et hakata uue nime all koos pakkuma sõidukiparkide haldamise teenust.

Nii Oskando kui Autologi põhitegevus on väike- ja keskmise suurusega ettevõtete sõidukiparkide haldamiseks lahenduste pakkumine. Ühinemise tulemusena täiustub ettevõtte tootearendusprotsess ja innovatsioonivõime ning sõidukiparke haldavatetele Baltikumi ja Skandinaavia klientidele on kättesaadavad suurema funktsionaalsuse ja töökindlusega tooted, teatas investeerimisfirma Ambient Sound Investments (ASI).

Oskando ja Autolog asutavad ühinemislepingu kohaselt valdusfirma EcoFleet Holding OÜ ja toovad turule uue brändi EcoFleet. Pärast kaheksa kuu pikkust üleminekuaega võtab ettevõte kõigil turgudel Oskando ja Autologi asemel kasutusele EcoFleeti brändinime. Ettevõtte äritegevus jätkub olemasolevate meeskondade ja juhtimisstruktuuriga.

"Oskando ja Autologi ühinemine loob regiooni juhtiva sõidukiparkide haldamise teenuse pakkuja, võimekusega teenindada nii SMEsid kui ka rahvusvahelisi korporatsioone, nii Baltikumi ja Skandinaavia koduturul kui ka teistes Euroopa Liidu riikides," ütles ASI investeeringute haldur Indrek Jaaska.

Ta lisas, et ühinenud ettevõtte pikaajaline eesmärk on kiiresti kasvaval sõidukiparkide haldamise tarkvaraturul enda osakaalu kasvatada nii partnerlussuhete kui ka teiste ettevõtete omandamise kaudu.

Oskandol ja Autologil on kokku 50 töötajat ning koos hallatakse ligikaudu 35 000 sõidukit Balti riikides ja Skandinaavias. Kontserni partnerettevõtete võrgustikku kuulub 16 riiki ning tal on esindused enamikus Balti ja Skandinaavia riikides.

Ühinemislepingu kohaselt kuulub nii ASIle kui ka Autologile 50% EcoFleetist. EcoFleeti juhatuse liikmeteks saavad Robert Holm (Autologi tegevdirektor), Stig Lyngsie (Autologi tootmisdirektor) ja Indrek Jaaska (ASI investeeringute haldur). Jaaskast saab EcoFleeti tegevdirektor ning tema ülesanne on juhtida liitumisjärgset etappi, mille jooksul ühtlustatakse kontserni peamised tööprotsessid.

Autolog on 2006. aastal asutatud Taani tarkvarafirma, mis tegutseb lisaks ka Norras ja Rootsis ning on spetsialiseerunud sõidukipargi haldamise tarkvara ja rakenduste arendamisele.

Oskando on asutatud 1995. aastal ja on spetsialiseerunud sõidukiparkide haldustarkvara arendamisele. Üle poole firma käibest tuleb välisturgudelt, sh Poolast, Ungarist ja Slovakkiast. Alates 2006. aastast on Oskando ASI omanduses.

Ambient Sound Investments on 2003. aastal Skype'i eestlastest kaasasutajate poolt loodud investeerimisettevõte. ASI on teinud investeeringuid enam kui 30 ettevõttesse Aasias, Ameerika Ühendriikides ja Euroopas. ASI omanikud on Jaan Tallinn, Ahti Heinla, Priit Kasesalu ja Toivo Annus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755