Autor: Sirje Rank • 3. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson teeb Rootsi suure investeeringu

Telekommunikatsioonifirma Ericsson investeerib seitse miljardit Rootsi krooni (804,3 mln eurot) kolme uude IKT-keskusesse, millest kaks tulevad Rootsi - üks Stockholmi, teine Linköpingisse.

Uudisest anti teada eile Ericssoni juhi Hans Vestbergi ja Rootsi rahandusministri Anders Borgi ühisel pressikonverentsil.

"Tegemist on viie aasta peale kavandatud investeeringuga, kus viis miljardit krooni investeeritakse IKT keskuste ehitamiseks Rootsi ning kaks miljardit uue keskuse ehitamiseks Quebecis," tsiteeris Vestbergi Rootsi majandusleht Dagens Industri.

"Mul on fantastiliselt hea meel olla isiklikult kohal, kui sellisest suurest investeeringust teada antakse," ütles rahandusminister Borg. "Ericsson võtab suure vastutuse ning näitab, et usub pikas perspektiivis Rootsisse."

Borg ütles, et mingeid soodustusi ei ole Rootsi riik Ericssonile suurinvesteeringu eest lubanud. "Ei, millegi sellisega siin tegemist ei ole," kinnitas Borg.

Konkreetselt tähendab investeering seda, et 2014. aastaks ehitatakse Rootsis kaks uut IKT keskust, kus Ericsson hakkab testima olemasolevaid ja uusi tooteid.

Ericssoni suurim teadus- ja arenduskeskus on Rootsis, seal töötab üle 9000 inimese. Lisaks on Ericssonil suuremad arenduskeskused Hiinas, USAs, Kanadas ja Ungaris. 2012. aastal ulatusid Ericssoni investeeringud teadus- ja arendustöösse 32,8 miljardile kroonile, mis vastab ca 14%le käibest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755