Autor: Anu Jõgi • 3. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome aü: Huawei ostjana oleks teinud murelikuks

Soome ametiühingu Pro esimehe Antti Rinne sõnul oleks põhjust Nokia mobiiliüksuse müügi tõttu töökohtade pärast muret tunda, kui ostjaks oleks olnud Hiina Huawei või Lõuna-Korea Samsung.

"Näiteks Kopenhaageni piirkonnas on Microsofti uuringu- ja tootearendusüksuses igal aastal töökohti lisandunud," märkis ta.

Rinne ütles, et oleks olnud töökohtade pärast tõsiselt mures, kui ostjaks oleks olnud Hiina Huawei või Lõuna-Korea Samsung.

"Tegelikult on Accenture'i tegevuste outsource muidugi näidanud, et Nokia jutud ühtsusest ja vastutusest ühiskonna ees on olnud suuremad kui tegevus," meenutas Rinne.

Praegu suhtub Rinne asja nii, et uus olukord on Nokia seisukohalt tervitatav ja võimaldab uut kasvu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755