4. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütik: Tesla on uus Apple

Tesla Motorsi aktsia on sel aastal tugevasti rallinud, kuid ometi investorite seas on väga paljusid, kes ei usu firma edusse. See viitab, et firma ümber on tekkinud Apple'ile sarnased kultuslikud fännid ja aktsionärid.

"Kui sa räägid Teslast mingisuguses positiivses võtmes, siis sa pead olema sõber," ütles OptionMonsteri analüütik Jon Najarian. "Vihkajaid on väga palju ning seda on näha sellest, et firma aktsiatest 30% on lühikeseks müüdud," tõi analüütik välja intervjuus Finance Yahoole.

Najariani sõnul pole ta näinud niivõrd tugevat vastumeelestatust "kultuslike" aktsionäride suhtes pärast seda, kui Steve Jobs juhtis Apple'it. Tesla looja Elon Muski võrdlemine Steve Jobsiga ei ole küll uus idee, kuid elavate tegevjuhtide seast on raske leida võrdväärseid.

Tesla aktsia on sel aastal kallinenud ligi 400%, mis on firma turuväärtuse viinud üle 20 miljardi dollari ja paistab, et aktsionärid on sisse hinnanud suure hulga optimismi tuleviku osas.

Pärast sellist rallit on raske põhjendada aktsiate juurde ostmist, kuid see ei tähenda, et lühikesed positsioonid ka õige valik oleks. "Aktsia hind on kindlasti endast ees, kuid ma ei arva, et lühikese positsiooni omajatel õigus oleks," lisas Najarian.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755