4. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia loob investoreile võimaluse

Microsofti finantstugevust silmas pidades võib mobiiltelefonide äri müük tähendada Nokiale olulist taassündi.

Nokiale jääb alles võrguettevõte Nokia Siemens Network (NSN), kus hiljuti osteti välja Siemensi osalus, kaartidealane tegevus Here ja tehnoloogia litsentseerimine.

Nokia aktsia kerkis eile hommikul Helsingi börsil esimeste kauplemisminutitega ligi 47%, 4,35 eurole. Äripäevale teadaolevalt mitukümmend tuhat Nokia aktsiat omav Rene Ilves märkis, et nüüd muutub Nokia kasumlikuks ning see soosib ka aktsiahinda.

Aktsiahinna osas on ta optimistlik. "Paralleele saaks tõmmata Ericssoni restruktureerimisest. Aktsia liikus siis kolme dollari pealt 20 dollari peale."

Sarnast võrdlust kasutab ka Nordea pank, kelle sõnul vajab Microsoft Nokia riistvara konkureerimaks Apple'i ja Google'iga. "Me ütleme vanale Nokiale head aega ja tervitame ettevõtet, mis muutub pisi-Ericssoniks."

Nokia mobiiliäri ostmine muudab Microsofti Samsungi järel maailmas suuruselt teiseks mobiiltelefonitootjaks. Uuringufirma Gartneri andmetel müüs Nokia teises kvartalis 60,95 miljonit mobiiltelefoni (globaalne turuosa 14%). Samsung tarnis teises kvartalis 107,5 miljonit mobiiltelefoni (24%) ning Apple 31,9 miljonit (7,3%). Aastaga on Nokia Windows Phone telefonide müük kasvanud 78%.

Millised on Microsofti plaanid Nokiaga, loe tänasest Äripäevast.

Autor: Rainer Saad, Indrek Kald

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755