Autor: Sirje Rank • 5. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome riik vähendab osalust TeliaSoneras

Soome riik vähendab oma osalust telekommunikatsiooni operaatorfirmas TeliaSonera, otsides katteallikaid viis järjestikust aastat defitsiidis riigieelarvele.

Riigi vara haldav Solidium OY alustas kiirendatud korras ostusoovide kokkupanekut, et müüa 1,7% suurune osalus institutsionaalsetele investoritele, teatas firma eile.

68 miljonit aktsiat tahetakse agentuuri Bloomberg andmeil müüa hinnavahemikus 47-48 Rootsi krooni. Ostusoovid peaksid selguma täna.

Solidiumi osalus TeliaSoneras kahaneb tehinguga umbes 10%-le. Müüki korraldab Deutsche Bank.

Viimati müüs Soome riik TeliaSonera aktsiaid 2012. aasta märtsis, saades müügist 1,05 miljardit eurot, et rahastada investeeringuid kaevandussektorisse.

Soome valitsus koondas oma osalused Solidiumi 2008. aastal. Aktsiaportfelli väärtus on praegu 7,9 miljardit eurot.

TeliaSonera aktsia on tänavu 10% kerkinud. Eilne sulgemishind oli 48,5 krooni. Solidiumi osaluse hinnaks rehkendatakse 2,78 miljardit eurot ja see on kogu portfellis suurim investeering. Solidium teatas, et tehingu järel 90 päeva jooksul täiendavaid aktsiaid müüki ei panda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755