Valitsus kiitis heaks riigihangete seaduse muudatused

Valitsus kiitis täna heaks riigihangete seaduse muudatuse, mis võimaldab tühistada raamlepingu alusel rikkumisega sõlmitud hankelepinguid. Ühtlasi pikeneb riigihangete vaidlustamise tähtaeg seitsmelt tööpäevalt kümnele kalendripäevale.

Seaduse muutmine on tingitud sellest, et õiguskaitsemeetmete direktiiv on riigihangete seadusesse üle võetud mõningate puudustega ja eelnõuga need vastuolud direktiiviga kõrvaldatakse, teatas rahandusministeerium.

Eelnõu lisab võimaluse raamlepingu alusel sõlmitud hankelepingu hilisemaks tühistamiseks, kui hankija on lepingu sõlmimise korda rikkunud. Hankijal on samas võimalik seda tagajärge vältida, esitades kõigile raamlepingus osalevatele pakkujatele teatise hankelepingu sõlmimise otsuse kohta ning andes vabatahtlikult lepingu sõlmimisel ooteaja, mis võimaldab otsust vaidlustada. Analoogne regulatsioon kehtestatakse ka dünaamilise hankesüsteemi kohta.

Samuti täpsustab eelnõu vaidlustamise tähtaega. Kehtiva seaduse järgi tuleb vaidlustus esitada seitsme tööpäevaga, mis võib pikeneda seoses nädalavahetustega. Õiguskaitsemeetmete direktiivi kohaselt peab vaidlustamise tähtaeg olema vähemalt kümme kalendripäeva.

Kui riigikogu seaduse heaks kiidab, jõustub see 1. jaanuaril 2014.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO is looking for a UX/UI DESIGNER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

REGIONAALHAIGLA IT teenistus otsib HELPDESKI IT-SPETSIALISTI

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

07. oktoober 2018

Teabevara