Autor: Ave Lepik • 9. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arengufondi nõukogu uus juht on Ville Jehe

Eesti Arengufondi nõukogu valis korralisel koosolekul uueks esimeheks Ville Jehe.

Jehe hinnangul on Arengufondi väljakutseks lähiajal tihedam koostöö EASi ja Kredexi, Teenusmajanduse Koja, Kaubandus- ja Tööstuskoja jt ning majandusministeeriumi ja riigikoguga. “Olen veendunud, et Eesti-suguses väikses ja dünaamilises riigis võiks kogemustega inimesed erasektorist ka riigi erinevates institutsioonides aktiivsemalt kaasa lüüa,” ütles Jehe.

Arengufondi nõukogu uue esimehe valimise vajadus tekkis seoses senise esimehe Alar Karise suundumisega riigikontrolöriks märtsis. Vahepealse aja täitis nõukogu esimehe ülesandeid nõukogu aseesimees Jaan Männik.

Jehe on Arengufondi nõukogu liige alates maist. Eelnevalt on ta käivitanud ja juhtinud mitmeid ettevõtteid ning on hetkel aktiivselt seotud Eesti Teenusmajanduse Koja juhtimisega. Aastatel 2008-2009 töötas Ville Jehe Eesti Arengufondi investeeringute ekspertkomitee liikmena.

Lisaks Jehele kuuluvad Arengufondi nõukogusse Mart Einasto, Volli Kalm, Kaja Kallas, Andres Keevallik, Jürgen Ligi, Jaan Männik, Juhan Parts ja Mart Laar. Arengufondi nõukogu liikmed kinnitab ametisse riigikogu.

Eesti Arengufond on riigikogu ellu kutsutud mõttekeskus ja riskikapitalifond, mille eesmärk on kasvatada ettevõtlikkust Eestis ning investeerida rahvusvahelisele turule suunatud innovaatilistesse Eesti ettevõtetesse. Arengufondil on suurim Eesti startup-ettevõtete investeerimisportfell 18 ettevõttega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755