Eestlaste loodud hankekeskkond muutub rahvusvaheliseks

Täna avatud DeltaBid on järglane keskkonnale Liitu.ee. Ettevõtte juhtide sõnul on uue hankekeskkonna turuletoomise eesmärk laiendada tegevust välismaal.

Täna Eesti turule toodud DeltaBid keskkond on arendatud tagasiside põhjal, mida saadi 2012. aastal loodud keskkonna Liitu kasutajatelt. „Oleme saanud senistelt kasutajatelt väga positiivset tagasisidet ja kuna klientide seas on ka välismaiseid ettevõtteid, näiteks USA-st, on meie selge suund tegevuse laiendamine välisriikides. Sellest ka nimevahetus,“ selgitas DeltaBidi tegevjuht Erkki Brakmann.

DeltaBidi eelkäijas, Liitu keskkonnas, olid ettevõtted avaldanud ligi 1000 hanget. Brakmanni kinnitusel on uue keskkonnaga eesmärk kasvatada poole aastaga keskkonda aktiivselt kasutavate ettevõtete arv 100ni.

Brakmanni sõnul on DeltaBid mõeldud suuremate hangete läbiviimiseks, mille puhul on oluline võrreldavate hinnapakkumiste küsimine. „Eesmärk on olnud luua efektiivne töövahend, mida on lihtne kasutada ja toob nii rahalist kui ka ajalist kokkuhoidu võrreldes tavapärase emaili- ja Exceli-põhise hankimisega,“ selgitas ta.

Eesti Gaasi jaotusvõrguoperaatori AS Gaasivõrgud tegevjuht Roman Bogdanovitš kinnitas, et hankekeskkonna kasutamisega hoidsid nad eelmisel aastal kokku 300 000 eurot. See kujutab endast viit protsenti meie koguinvesteeringust, lisas ta. Bogdanovitši ütlusel on hankekeskkonna kasutamine märgatavalt tõstnud hankeprotsesside efektiivsust gaasivõrkude ehitus- ja renoveerimistööde osas, suurendades läbipaistvust ja luues tarnijate vahel suurema konkurentsi.

„Hanked mõjutavad otseselt ettevõtte kasumit, samas kui müügi mõju on kaudne. Näiteks kui ettevõte säästab kuludelt miljon eurot, suureneb kasum samavõrd. Seevastu müügi puhul, kui kasumimarginaal on 10%, peab ettevõte suurendama käivet 10 miljoni euro võrra, et teenida samasugust kasumit,“ selgitas Brakmann.

2012. aastal Liitu.ee nime all asutatud ja praegu DeltaBid nime all jätkava hankekeskkonna klientide hulka kuuluvad Gaasivõrgud, Vox Supply Chain, ABB, Eltel Networks, Tele2, T-Tammer ja Danpower.

DeltaBid hankekeskkonda haldab OÜ Open Procurement, mille omanikud on Erkki Brakmann (45%), Rain Öpik (45%) ja samuti rahvusvahelist hankekeskkonda haldav Mercell Estonia OÜ (10%).

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO is looking for a UX/UI DESIGNER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

DERIVCO is looking for a .NET DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

Teabevara