Autor: Kristi Malmberg • 18. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arengufondi juht: idufirmad võiksid saada maksuajatuse

Arengufondi juht Tõnis Arro ütles eile riigikogu ees esinedes, et kasvufaasis ettevõttele võiks anda näiteks aastase käibemaksuajatuse.

"Ma võiks palju öelda näiteid, mida võiks maksudega teha selleks, et aidata väikeettevõtetel ellu jääda ja kasvada. Näiteks sel hetkel, kui ettevõte kasvab, kasvavad tema kulud kiiremini kui tulud. Aga tema maksud tuleb iga kuu ära maksta. Kasvuettevõttele võiks anda näiteks võiks anda aastase käibemaksuajatuse," rääkis Arro. "Siis, kui tal hakkab paremini minema, maksab ta vahepeal maksmata käibemaksu tagasi."

Arro hinnangul oleks see väga võimas hoob selleks, et need ettevõtted, kes võtavad tööle kümnenda töötaja ja palkavad ärijuhi, tõepoolest tuleksid endaga toime.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755