Autor: Raido Neemre • 19. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stephen Elop teenib Nokia müügist 18,8 miljonit preemiat

Endine Nokia tegevdirektor Stephen Elop saab Nokialt kompensatsioonipaketi, mille väärtuseks hinnatakse 18,8 miljonit eurot, tänuks selle eest, et mees müüs ettevõtte Microsoftile 7,2 miljardi dollari eest.

 Tõenäoliselt saab ta kompensatsiooni kätte järgmise aasta esimeses veerandis, praegusel hetkel oodatakse Nokia aktsionäride heakskiitu.

Stephen Elopit peetakse Microsofti praeguse juhi, Steve Ballmeri, järgmiseks mantlipärijaks. Elop asus Nokiat juhtima 2010. aastal peale karjääri Microsoftis ning plaanib tõenäoliselt koduettevõttesse naasta.

 Nokia ütles oma ametlikus teadaandes, et lisaks Microsofti pakkumisele, kaaluti ka teisi võimalusi, sealhulgas ettevõtte müümist mõnele teisele potensiaalsele ostjale või partnerlust Microsoftiga.

 Elop on algusest peale Nokias tekitanud vastuolulisi reaktsioone. Alates oma tööleasumisest tahtis ta koheselt rakendada plaani, mille kohaselt oleks kümned tuhanded inimeses vallandatud ning vähendatud Nokia R&D osakondade rahastamist. Ta müüs maha Nokia põhivarasid, sh mereäärse peakorteri Helsinki lähedal ning sulges viimased Soomes asuvad mobiilitehased.

2011. aastal tegi ta väga vastuolulise strateegilise liigutuse, sidudes Nokia ja Microsofti, mille tulemusena sündis Windows Phone. 

 Nokia, sarnaselt Sony Ericssonile, hakkab tulevikus olema peamiselt mobiilivõrgu ettevõte.

Nokia jätab alles oma HERE kaartide äri, mis ehitati üles peale USA firma Navteq ostu 2007. aastal, mis läks firmale maksma 8,1 miljardit dollarit.

Lisaks sellele kavatseb Nokia käivitada üksuse, mis keskendub vaid Nokia tohutu patendiportfoolio arendamisele, mille aastane litsensitulu on umbkaudu 500 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755