Ballmer: töötame selle kallal, et arvuti jääks esivalikuks

Aasta jooksul ametist lahkuva Microsofti juhi Steve Ballmeri sõnul töötab ettevõte jätkuvalt selle kallal, et lauaarvutid jääksid valitavateks seadmeteks, vahendab Bloomberg.

Windows on valitsenud turgu enam kui kaks aastakümmet, andes praegu 25% Microsofti käibest. Operatsioonisüstem on langenud kolmandale kohale Office'i järel, mis genereeris 32% käibest ning serverite järele, kust tuli 26% käibest.

Ballmeri mõttevälgatusi jälgitakse, kuna ta püüab maailma suurimat tarkvaratootjat muuta tarbijale lähedasemaks nutitelefonide ja tahvelarvutite suunas ja eemale Windowsil töötavailt lauaarvuteilt.

Ballmer ütles, et ettevõttel on palju tööd teha, et hoida tööstusharu suuremana 300 miljonist personaalarvutist. Tänavu langeb lauaarvutite turg 9,7%, 315,4 miljonile ja ei jõua kunagi tagasi 2011. aasta tipptasemele, prognoosis analüüsifirma IDC. Nende teatel langeb turg 2015. aastani.

Microsoft on jäänud maha nutitelefonide ja tahvelarvutite turul, kus Windowsi turuosa oli IDC andmetel vastavalt 3,7% ja 4,5%. Microsofti esimene tahvelarvuti Surface müüs nii halvasti, et ettevõte pidi maha kandma selle müümata laojäägi 900 miljoni dollari ulatuses.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara