Autor: Marek Mühlberg • 27. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 ja AIESEC hakkavad noori tehnikaeksperte Eestisse tooma

Tele2 sõlmis koostöölepingu rahvusvahelise üliõpilasorganisatsiooniga AIESEC, et tuua Eestisse noori tehnikaeksperte.

Tele2 Eesti personalidirektori Helena Everti sõnul otsib firma värske kraadiga erialaeksperte ametikohtadele, millele Eestis pole inimesi leida. “Sõlmisime AIESECiga koostöölepingu Tech Talent programmi raames tänavu kahe uue töötaja leidmiseks ning plaanime sel viisil veel inimesi juurde võtta,” ütles Evert.

“Esialgu tulevad inimesed aastaks ja kui on klapp, siis kindlasti pakume neile Eestis püsivat töökohta. Tele2 on rahvusvaheline firma ja palkame meeleldi ka välismaalasi, kel on harjumuspärasest teistsugune kogemus ja vaade maailmale,” ütles Evert.

AIESEC Eesti partnerlussuhete juhi Aiki Arro sõnul töötab organisatsiooni kaudu Eestis hetkel ligi 10  noort spetsialisti ja tänavu otsivad firmad enam kui kaks korda rohkem juurde. “Tele2 tarbeks otsime noori IT-eksperte Lõuna-Ameerika, Lõuna-Euroopa ja ka Põhja-Aafrika tugevatest tehnikaülikoolidest. Välismaalased toovad Eestisse spetsiifilise tehnilise tausta ja tugeva erialase kogemuse, mida Eestist nii lihtne leida ei ole. Huvilisi on palju üle maailma ning novembris algaval kõrghooajal on ühele kohale valikus ligi sada kandidaati,” ütles Arro.

Koostöölepingu kohaselt viib AIESEC läbi profiilile vastavate kandidaatide otsingu ning ajab hiljem korda kõik tulevase töötaja viisa- ning elamisküsimused.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755