Tarkvaralooja: jonnakad inimesed kasvatavad majandust

Eesti majanduskasvu võimalused tulevad jonnakatest inimestest, leiab personalihin­da­mise pilvepõhise tarkvara Upsteem.com looja Karl Laas.

"Nende sisukusest ja ettekujutusvõimest," täpsustas Laas. Kasvumootori otsimisega tasub tegeleda, aga eeltingimus on, et king pigistab. „Tasub olla valvel ja mitte langeda mugavustsooni. Samal ajal ei tohi unustada seda, et kui inimeste käest oleks küsitud, siis inimesed oleksid soovinud lihtsalt kiiremaid hobuseid,“ märkis Laas ja viitas legendaarsele töösturile Henry Ford, kes autod massidesse tõi. "Inimeste jonnakus on teinekord oskus ujuda vastuvoolu.“

Laasi arvates peaks ettevõtjal olema kogu aeg surve peal minemaks Eestist välja uut kasvu otsima. „Ainult Eestis ei saa kasvada. Need, kes on edukad, lähevad välja,“ märkis Laas.

Laasi sõnas, et riik peaks neid kasvuvõimalusi looma. „Eesti riigi ülesanne on aidata Eesti alustajad. Näiteks osta Eesti mööblit, toitu ja Click&Grow lillepott võiks olla iga riigiasutuse laua peal,“ lausus Laas.  

Lisaks saaks riik Laasi hinnangul vaadata üle hanketingimused, et ka alustatavatel ettevõttel oleks lihtsam. „Samuti vahendada teavet, sest probleem ei ole tihti see, et ei ole häid lahendusi või teenused, vaid informatsioonis. Eesti on nii väike ja neid asju, mis on head on vähe. Nendest võiks rääkida ja riik võiks olla esimene klient.“

Osale arutelus

  • Alyona Stadnik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara