Autor: Alyona Stadnik • 1. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodumasinate müüja: kasvab IT ja audio-video tehnika müük

Kodumasinate müüja Sandmani Grupi AS kaubandusdirektor Martin Pedai sõnul kasvas augustis koduelektroonikast IT ja audio-video seadmete müük.

"Suured ja väikesed kodumasinad olid stabiilsed ning fototooted languses," lausus Pedai. "Kindlasti mõjutas augusti müüke peatselt algav kooliaasta ning see mõjutas ennekõike IT toodete müüke."

Esimene poolaasta on läinud Pedai sõnul tegusalt. "Arvestades elektrituru avanemist 2013.aastast, on tulnud oluliselt rohkem selgitada toodete energiatarbimisega seonduvat," tõdes ta.

2014. aasta eelarves tuleb Pedai sõnul arvestada mõningate kulude tõusuga, mis tulenevad nii transpordi, energia kui tööjõukulude tõusust. "Järgmise aasta osas oleme mõõdukalt optimistlikud," märkis ta.

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2013. aasta augustis eelmise aasta augustiga võrreldes püsivhindades 6%, teatas Statistikaamet. Müügi kasvu mõjutasid enim tööstuskaupade kauplused, kus jaemüük suurenes 12%.Keskmisest enam suurenes augustis jaemüük majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (kasv 20%) ning muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmetega, fotokaupade, raamatute, sporditarvete, mängude ja mänguasjadega (kasv 12%).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755