Praxis esitleb isiklikku maksukalkulaatorit

Poliitikauuringute Keskus Praxis esitleb täna isiklikku maksukalkulaatorit, mis visualiseerib töötamise ja tarbimisega seotud makse.

Maksukalkulaator meieraha.ee pakub Eesti maksumaksjaile võimalust hinnata, milline on igaühe isiklik maksukoormus. Näidete varal selguvad maksumaksja tüüpide iseärasused – näiteks keskmise pensionäri maksukoormus on 29%, aga samas rantjeel, kes samuti palgatulu ei saa, vaid 23,4%, teatas Praxis.

Lisaks oma maksukoormusele saab inimene ülevaate, kuhu maksudena tasutud raha riigieelarves läheb – kui suures osas valitsusaparaadile, riigikaitsele, haridusele, sotsiaalkaitsele või teistele valdkondadele.

Esitlusel räägib Hille Hinsberg Praxisest, miks on vaja rahvaeelarvet ja maksukoormuse arvestust. Sisekaitseakadeemia maksunduse lektor Paul Tammert selgitab, kuidas on arvestatud isiklikku maksukoormust ning näitab, kuidas sarnanevad maksukoormuse mudelid pensionäri ja rantjee jaoks. Rahandusministeeriumi eelarve osakonna nõunik Marika Tuusis avab kulude valdkondlikku jaotust 2014. aasta eelarves ning räägib seostest maksude ja riigi kulutuste vahel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara