Autor: Indrek Kald • 2. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühisteenused ja EMT võitsid Tallinna parkimishanke

Tallinna Transpordiamet sõlmis ASidega Ühisteenused ja EMT 1. oktoobril lepingu, mille kohaselt nad vastutavad viiel järgneval aastal pealinna parkimiskorralduse ja -kontrolli eest.

Lepingu kohaselt peavad Ühisteenused ja EMT garanteerima linnale viie aasta jooksul 17,5 miljonit eurot parkimistasu ehk 3,5 miljonit aastas.

Hankele esitas omapoolse pakkumise ka Europark Estonia OÜ.

Tallinna ja Ühisteenuste – Falck Eesti avalike teenuste divisjoni õigusjärglane –koostöö on kestnud aastast 2001. Ühisteenuste juhi Hendo Priimägi sõnul on nende aastate jooksul käima lükatud mitu projekti, mille eesmärgiks oli ühtne parkimiskorraldus pealinna tänavail ning parkimistasumisviiside arendamine.

2008 läks Ühisteenused parkimisoperaatoreist esimesena üle elektroonilisele parkimissüsteemile, laialdast kasutust on leidnud ka parkimislahendus nutitelefonidele. "Plaanis on veel mitmeid uusi arendusi, mis muudavad parkimise veelgi mugavamaks," lisas Priimägi.

EMT arendas mobiilse parkimise teenuse välja 2000. aastal. Tänaseks koguneb üle 80% parkimistasudest mobiilse parkimise teenuse vahendusel. "Sellise üleriigilise ja kõikide mobiilsideoperaatorite poolt pakutava ühtse m-parkimise lahenduse ja kasutusega oleme maailmas jätkuvalt unikaalsed," ütles EMT lisateenuste osakonna juhataja Holger Haljand.

"Samas jätkame teenuse edasiarendustega, sel aastal oleme turule toonud uued äpid nutitelefonidele, mis lihtsustavad oluliselt parkimisega seonduvaid toiminguid ning läbirääkimised käivad ka naaberriikidega, et sama lahendust saaksid Eesti m-parkijad kasutada ka naaberriikide pealinnasid külastades," märkis ta.

Parkimiskorralduse ja liikluse reguleerimise eest vastutav Ühisteenused korraldab parkimist Tallinna ja Tartu avalikel tasulistel valveta parkimisaladel, viies parkimismajas ja enam kui 250 eraparklas üle Eesti. Firma haldab kokku rohkem kui 20 000 parkimiskohta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755