3. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma Bikeep läheb USA turule

Uuendusliku rattaparkla loonud Eesti idufirma Bikeep OÜ hakkab tehnoloogiaarendaja NOW! Innovations’iga pakkuma USA turul jalgrataste parkimist mobiilmaksete abil.

Bikeep’i loodud nutilahendusega rattaparkla teeb USA turul oma toote esmaesitluse koostöös MobileNOW!-ga Chicagos National Parking Association Convention ärimessil.

Eesti tehnoloogiaettevõtte NOW! Innovations tütarettevõte MobileNOW! on tänaseks tõusnud USA turul juhtivaks parkimise ja elektriautode laadimise mobiilmaksete pakkujaks. Koostöös Bikeep lahendusega lisanduvad MobileNOW! võimaluset hulka nüüd ka mobiilsed maksed rataste parkimiseks ja lukustamiseks. Esimeseks sihtrühmaks otsustati valida suuremad ülikoolilinnakud. Chicagos 7-10. oktoobrini toimuval USA suurimal valdkondlikul ärikonverentsil National Parking Association Convention tutvustavad Bikeep ja MobileNOW! esmakordselt uut ühist lahendust laiemale avalikkusele.

NOW! Innovations tegevjuhi Üllar Jaaksoo sõnul soovib ettevõte oma teenuse abil pakkuda inimestele mugavat võimalust igapäevase liiklemisega seotud maksete tasumiseks. “2009. aastal edukalt käivitatud parkimismaksetele lisandusid mõni aasta hiljem elektriautode laadimise maksed ning nüüd saame lisada taas uue teenuse. Eesti start-up Bikeep on innovaatiline ja ladus lahendus, mida soovime tutvustada ka USA turule,” lisas Jaaksoo.

Bikeep OÜ äriarendusjuht Mikk Moses ütles, et ettevõtte visiooniks on algusest peale olnud muuta jalgrataste parkimine turvaliseks võimalikult suurele hulgale jalgratturitele kogu maailmas. Parimaks välisturuks ongi Mosese sõnul USA, kuna seal on suur turumaht ja ülikoolilinnakutes on jalgratase varastamine tohutu probleem.

Autor: Kristi Malmberg, aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755