Autor: Marek Mühlberg • 3. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Interneti SA turvaseadmete hankele laekus viis pakkumist

Domeeninimede süsteemi turvalaienduste (DNSSEC) turvalisemaks toimimiseks vajalike “Hardware Security Modules” seadmete hankele esitati kokku viis välismaist ja eestimaist pakkumust.

Eesti Interneti SA-le esitatud viiest pakkumusest olid kaks ühispakkumused ning kolm individuaalsed pakkumused. Ühispakkumuse esitasid AEP Network Suurbritanniast ja Veriteknik Bilism Ltd. Türgist ning Santa Monica Networks AS ja OÜ Top Systems Eestist. Individuaalsed pakkumused esitasid UAB Bit Baltic Leedust, ByteLife Solutions OÜ ning AS Fujitsu Estonia Eestist.

Pakkumuste maksumusvahemik ilma käibemaksuta on 52 900 kuni 107 704 eurot. Hankelepingu sõlmimise tähtaeg on 17. oktoober 2013 ning kestus kokku viis aastat. Hankes on seadmete eeldatavaks maksumuseks märgitud 95 000 eurot.

DNSSEC (Domain Name System Security Extensions, domeeninimede süsteemi turvalaiendused) on turvavõtmete süsteem mis tagab, et kasutaja suunatakse veebilehitsejasse aadressi sisestamisel õigele internetilehele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755