Autor: Kadi Heinsalu • 3. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes näeb vähiravi järjekorda netist

Helisingi-Uudenmaa haiglapiirkond Soomes (Hus) avalikustas eelmisel nädalal oma kodulehel vähiravi järjekorra, kirjutas Mediuutiset.

Poolteist aastat kestnud projekti tulemusena saab näha seda, kui kaua rinnavähihaige ootab keemia- või kiiritusravi pärast lõikust. Edaspidi on kavas lisada muude vähipaikmetega haigete ooteajad.

Andmeid uuendatakse kord kuus poolteisekuulise viitajaga.  

Ooteajad Husis on ülemarst Johanna Mattsoni sõnul kogu aeg lühenenud. Nüüd soovib haigla seda öelda ka patsiendile. "Tahame olla ka eeskujuks teistele haiglapiirkondadele. Teisedki võiksid oma ooteajad avalikustada. See on parim viis püsida ajagraafikus," sõnas ta.

Husi vähikliiniku kodulehelt on näha, et näiteks juulis oli keskmine ooteaeg, millal rinnavähihaige pääses ravile, 2,3 nädalat. Juunis oli see aeg 2,4 ja mais 2,1 nädalat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755