Autor: Marek Mühlberg • 3. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna esietendub noortelavastus „Netis sündinud“

VAT Teater toob täna lavale foorumteatri põhimõttel loodud algupärase lavastuse „Netis sündinud“, mis jutustsab noorte maailmast, kus on-line on igapäevaelu normiks ning võimalusi ohtudega võrdselt.

Dramaturg Kristiina Jalasto ja lavastaja Margo Teder kogusid lavastuse jaoks ainest noortelt vanuses 12 – 16 eluaastat. Sama vanusegrupp on ka lavastuse peamiseks sihtrühmaks. Lavastus etendub tasuta tänavu oktoobrist järgmise aasta veebruarini 30 korral üle Eesti.

„Koos VAT Teatri loomingulise kollektiiviga oleme seda lavastust ette valmistanud kolm aastat. Internetis ja infotehnoloogias on selle aja jooksul toimunud pidev ning tormiline areng. Noored veedavad üha rohkem aega netis ja aina enam tekib seal uusi suhtlusprobleeme,“ räägib BCS Koolituse juhataja Urve Mets, „internetimaailm, mida noored kogevad, erineb oluliselt sellest, mida meie täiskasvanutena näeme ja tarbime. See on ka põhjuseks, miks paljud lapsevanemad on meie spetsialistidele saatnud murelikke päringuid oma teismeliste laste arvutikasutuse kohta.“

VAT Teatri „Netis sündinud“ käsitleb teatraliseeritult olukordi, millega meie noored on reaalselt virtuaalmaailmas kokku puutunud. See on õpetlik ning mõtlemapanev lugu. Sageli noored ei teadvusta netisuhtluse ohte ning paljud vanemad ei oska neid ka riskide eest hoiatada. 

Lisaks lavastusele on valminud temaatilised vidoklipid, mis koos täpse mängukavaga on kättesaadavad veebilehel www.netissündinud.ee. Lavastuse üle saab mõtteid vahetada Facebookis ning see salvestatakse hilisemaks kasutamiseks õppematerjalina.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755