Autor: Tanel Raig • 4. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikamagistrandid jõudsid Ericssoni konkursi finaali

Tehnikaülikooli logistikamagistrandid võistlevad Ericssoni korraldatud rahvusvahelise konkursi „Networked Society Cities“ finaalis 16.-18. novembril Miamis.

Konkursi finaali jõudis neli ülikooli. Tehnikaülikooli tudengitele astuvad vastu Argentiina IAE majandusülikooli, India Calcutta juhtimisinstituudi ning USA Lõuna-Kalifornia ülikooli tudengid.

Ericssoni rahvusvahelise tudengikonkursi “Networked Society Cities“ ülesandeks on leida lahendusi, kuidas IKTga saab lahendada linnastumisega seotud probleeme. Konkursile valiti osalema 32 tudengimeeskonda üle kogu maailma. Lisaks TTÜ tudengitele osales konkursil Euroopast ka Aalto ülikooli ning Stockholm School of Economics’i tudengid. Mujalt Stanfordi ülikooli, Pekingi ülikooli, Texase ülikooli (Dallases), Berkeley ülikooli tudengid.

“Oleme väga uhked, et TTÜ jõudis finaali. Taaskord on saanud tõestust meie rahva võimekus liikuda edasi võrgustatud ühiskonna poole,” ütles Seth Lackman, Ericsson Eesti tegevjuht. “Koos ainulaadsete riiklike e-teenustega ning üleriigilise kiire mobiilse lairibaühendusega on Eestis tugev vundament võrgustatud ühiskonna jaoks loodud. Meid ootab tulevik, kus uued innovatiivsed võimalused koostööks ja suhtlemiseks on piiritud,” lisas Lackman.

Eestlaste võistkonna koosseisus on TTÜ logistika, transpordiplaneerimise ja tarneahela juhtimise magistrandid Tanel Jairus, Mai-Liis Metstak ja Martin Parro, nende juhendajateks on TTÜ logistikainstituudist Kati Kõrbe ja Kristjan Kuhi.

Konkursi finaalis tuleb edasi arendada eelmistes voorudes pakutud ideed. Tuleb esitleda visioone aastaks 2020 ning pakkuda välja lahendusi, kuidas IKT laiem ja nutikam kasutamine toob kaasa positiivsed muudatused. Esimeseks ülesandeks oli esitada visioon ühe linna transpordi ümberkorraldamiseks aastaks 2020. „Rõhusime sellele, et kui inimesed kasutavad teenuseid üle võrgu (kasutades Eestis juba eksisteerivaid platvorme), väheneb üldine liikluskoormus ja nii leevenevad sellest tulenevad negatiivsed mõjud linnakeskkonnale,“ selgitas Tanel Jairus.

Teises ülesandes tuli kujutada ühe linnaelaniku päeva aastal 2020 ja näidata, kuidas IKT on muutnud ühe huvigrupi elu märkimisväärselt. TTÜ tudengite visioonis on see tänu innovatsioonile erinev tänasest olukorrast. „Valisime näidisisikuks kodutu ja pakkusime välja üldise IKT teenuste süsteemi, mis muudaks võrku ühendatud linna turvavõrguks vähem edukatele,“ kirjeldas Jairus.

Konkurss algas 1. septembril, kui läbiti regionaalsed voorud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755