Autor: Ave Lepik • 11. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äriinglid on investeerinud üle 4 miljoni euro

Tänavu on Eesti A¨riinglite Assotsiatsioon investeerinud üle 4 miljoni euro ning täitnud sellega endale esimeseks aastaks seatud eesmärgi, rääkis liidu tegevjuht Signe Viimsalu.

Eesti A¨riinglite Assotsiatsioon (Estonian Business Angels Network ehk EstBAN) koondab 45 isikut, kel on huvi oma raha alustavatesse ettevõtetesse investeerida.

Täna Pärnu juhtimiskonverentsil „Usu küsimus“ esinenud Viimsalu rääkis, et keskmine investeerimisperiood on 5-7 aastat ning ühe investeeringu suurus jääb 20 000 ja 500 000 euro vahele.

„Selge on see, et üks ingel seda raha oma taskust reeglina välja ei käi. Sellepärast tehakse EstBANis seda ühiselt läbi sündikeerimise. Nii saame lisaks investeeringule jagada ettevõtetele ka teadmisi ja oskusi,“ lisas Viimsalu.

EstBANi liikmed soovivad anda panuse ka Eesti Riskikapitalide Assotsiatsiooni (EstVCA) visiooni aastaks 2020, kui finantsturuosaliste valitseda on 1 miljard eurot, lisas Viimsalu.

Eelmisel aastal asutatud Eesti A¨riinglite Assotsiatsiooni eesma¨rk on suurendada Eestis alustavatesse ettevo~tetesse tehtavate seemneinvesteeringute mahtu. Ühiselt keskendutakse uute investeerimisvõimaluste otsimisele ja analüüsimisele, investorite ja ettevõtjate kokkuviimisele, investeerimisega seotud juriidiliste aspektide arendusele jmt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755