14. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft vajab oma Steve Jobsi

Augusti lõpus teatas Microsofti juht Steve Ballmer, et lahkub 12 kuu jooksul tarkvaragigant Microsofti tegevjuhi kohalt. Alanud on uue juhi otsingud, kuid kas praegused kandidaadid suudavad tuua ettevõttesse uuenduslikku mõtlemist, küsib börsitoimetaja Rainer Saad.

Praeguseks on teatatud kümnest kandidaadist, kellest kaks tuleb Microsoftist ja kaheksa väljastpoolt ettevõtet: Fordi tegevjuht Alan Mulally, Nokia eksjuht Stephen Elop, Oracle’i president Mark Hurd ning Skype’i juht Tony Bates. Kõigil neil on ette näidata suurepärane karjäär ning juhiomadused, kuid Microsoft vajaks eelkõige loova lähenemisega visionäärist juhti, nagu seda oli Steve Jobs.

On arvatud, et Steve Ballmeri koha võiks uuesti üle võtta Bill Gates, kes läks erru 2008. Gates on arvutimaailmas teinud väga olulist tööd ning tema visioon muutis tehnoloogiamaailma, aga kui ta 2008. aastal Microsoftist tagasi tõmbus, oli aru saada, et ta ei hoia enam kätt tehnoloogiatööstuse pulsil.

Tänane Microsoft ei koosne enam Office’ist ja Windowsist, vaid suurest tarbijatele ja ettevõtetele suunatud äriportfellist. Hiljutine Nokia mobiiliüksuse ost näitas, et Microsoft on üha tõsisemalt tähelepanu pööramas ka nutitelefonide turule. 

Seetõttu vajab Microsoft mitmekülgset juhti. Üks selline võib olla Tesla juht Elon Musk, kes arendab peale elektriautodka kosmosetööstust. Aga Musk vaevalt loobuks oma tegemistest, kuna tema alles kasvavatel ettevõtetel võib olla praegu kõige huvitam aeg.

 

 

Autor: Vilja Kiisler, Rainer Saad

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755