Rehe: positiivne register on vana hea idee

Danske Bank Eesti juhatuse liikme Aivar Rehe sõnul on Bigbanki juhatuse esimehe Kaido Saare tõstatatud positiivse krediidiregistri idee „hea vana idee“, mida ta igati toetab.

„Tegemist on vana hea ideega. Kriisijärgsel perioodil, kui ma olin pangaliidu juht, arutasime ka liidus seda teemat. Pidasime ka Eesti Pangaga läbirääkimisi, kuid need ideed ei jõudnud tulemuseni. Ma detaile ei mäleta, kuid eks Eesti Pank analüüsis võimalusi, IT-alaseid ja tehnilisi ja kuna oli ka eurole ülemineku aeg, siis oli meie pankadel fookuses see püha üritus,“ märkis Rehe ja lisas, et positiivse krediidiregistri idee on kogu aeg tegelikult nö „sahtlis olnud“.

„Teemat tasub pädevate ringkondadega arutada, panganduses ja ka ministeeriumis. Palju hakkab peale ka sellest, kus seda infot talletada. Mina toetan seda mõtet,“ märkis Rehe.

Kaido Saar märkis oma arvamuses, et register võiks muuta laenuteenused odavamaks ning tarbimislaenude intress võiks koguni 30% alaneda. „Ma ei tahaks kohe ökonoomikasse sattuda, aga näen seda infot rohkem nagu ennetavalt. See register aiaks juhtida eraisikute poolt riskide juhtimist. Finantsinstitutsioonid, omades seda infot, võivad kliendi kasvavate koormuste peale mõelda, et kas see kõik on neile jõukohane. See peaks parandama perede ja pankade dialoogi riskide võtmisel, kuid mõjuks positiivselt ka pankade portfelli kvaliteedile,“ lisas Rehe.

 

 

Osale arutelus

  • Kaisa Gabral

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara