16. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Süsteemirikke tõttu tehti kaks Walmarti täiesti tühjaks

Louisiana osariigis osteti kaks hiigelsuurt Walmarti poodi kaupadest täiesti tühjaks. Põhjuseks polnud mitte suurepärased allahindlused, vaid kaardisüsteemi rike, mis kaotas piirangud ära.

Walmarti Springhilli ja Mansfieldi poodide letid olid sõna otseses mõttes täiesti tühjaks tehtud pärast seda, kui Xeroxi hallatav EBT-kaartide süsteem (Electronic Benefits Transfer) ütles üles 17. osariigis. EBT-kaartidele kantakse osariikide sotsiaalametite poolt hädasolijatele peamiselt raha või toetusi toidu ostmiseks.

Kuigi paljud jaemüüjad peatasid koheselt EBT-kaartide kasutuse, kuna nad ei näinud enam kaardiomanike limiite, siis Walmart lubas inimestel jätkata ostude sooritamist kahes Louisiana poes ja mujal Ühendriikides.

Tulemus? Kahe tunniga tehti pood täiesti tühjaks. Kui kohaliku aja järgi kell 9 õhtul hakkasid limiidid taas nähtavaks saama, siis üks naine, kellel oli kõigest 49 senti oma kaardil, üritas poest osta 700 dollari väärtuses kaupa. Walmart ütles, et ei esita süüdistust, kui naine loobub kaubast, vahendas kohalik teleuudistekanal KSLA.

Walmarti pressiesindaja Kayla Whalingu sõnul oli neis kahes poes juhtunu isoleeritud juhtum ning teistes osariikides sarnaseid probleeme esile ei tulnud. Whaling ei osanud öelda, kes kahjud katab ning ütles, et firma uurib veel olukorda.

Xerox teatas e-kirjana saadetud avalduses, et jeamüüjatega nagu Walmart on kokkulepitud ning dokumenteeritud protsess, kuidas käituda, kui EBT süsteem rivist välja läheb. Firma sõnul maksavad nad Walmartile ja teistele jaemüüjatele dollari täpsusega kogu kaotatud raha tagasi, kui eelpool kõneldud protsessidest peeti kinni.

USA Today andmetel on sel aastal koguni 13,6% Ühendriikide majapidamistest toidutalongide peal, mis on viis protsendipunkti rohkem võrreldes 2008. aastaga.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755