Autor: Romet Kreek • 17. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Orange'i juhilt võeti iPhone ära

Prantsusmaa suurima telekommunikatsioonifirma juhatuse esimees Stephane Richard pidi loovutama oma iPhone’i Euroopa Liidu konkurentsiameti ametnikele, kirjutas Bloomberg.

Juulikuu ühel teisipäeval ilmusid telekommunikatsioonigigandi Orange’i kontorisse läbiotsimisorderi ja sülearvutitega varustatud Euroopa Liidu konkurentsiameti ametnikud.

Prantsusmaa suurima telekommunikatsioonifirma juhatuse esimees Stephane Richard pidi koheselt ära andma oma iPhone’i, kuna koguti tõendeid, et Orange kasutab ära oma domineerivat positsiooni interneti ühildavuse turul.

„Neil on oma meetodid,“ ütles Richard konfikseerimist meenutades. Samal ajal võeti 9. juulil läbiotsimistel ära telefonid ka Deutsche Telekomi juhatuse esimehelt Rene Obermannilt ja Telefonica Cesar Aliertalt, rääkis Richard läinud nädalal konverentsil Brüsselis.

Paar tundi hiljem, kui andmed olid mobiiltelefonilt kopeeritud, andsid läbiotsijad Richardi telefoni tagasi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755