Autor: Ken Rohelaan • 17. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts andis Levira müümise üle Ligile

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium määras Levira aktsiate valitsemise rahandusministeeriumile, kes hakkab koos prantslastest aktsionäri Telediffusion de France S.A.-ga müüma riigile kuuluvat tele- ja raadiosidefirmat.

Majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi sõnul antakse aktsiate valitsemise õigus rahandusministeeriumile, et vältida kohtuvaidlust Euroopa Komisjoniga.

"Oleme saavutanud teise aktsionäriga kokkuleppe, et mõistlik oleks osalusest loobuda. Ettevõtte tegevuse omapära on sedavõrd radikaalselt muutumas, klassikaline telepildi edastamine õhu kaudu on oluliselt vähenenud. Kindlasti ta jääb avaliku huvi teenuseks," ütles valitsuse pressikonverentsil Parts, kelle sõnul pole Prantsusmaa ettevõte huvitatud kogu aktsiapaki omandamisest.

Avalik pakkumine algab nõustajaga PriceWaterhouseCoopersiga Poolast, müügi loodetud tähtajaks on seatud 2014. aasta esimese pool. Kuigi Parts ei soovinud hinda öelda, kinnitas minister, et see jääb kümnetesse miljonitesse eurodesse. "Me otsime huvilisi laialt Euroopast, PriceWaterhouse'il on väga head referentsid taoliste ettevõtete müügiks.

Kuna Levirale kuulub ka teletorn, siis Partsi sõnul peab tulevane omanik säilitama hoone avatuse vähemalt 2017. aasta lõpuni. "Me ei saa müügikohustusena panna, et ta on kohustatud seda hoidma avatuna, kui see on kahjumlik," täpustas majandusminister. Kui teletorn peaks uue omaniku valduses muutuma kahjumlikuks ja Tallinna linnal või Eesti riigil on huvi hoone kui turismiobjekti vastu, siis püütakse uue omanikuga leida ka vastav lahendus.

Veebruaris teatas majandusministeerium, et alustas ettevalmistusi Levira müümiseks. Majandusministeeriumi sideosakonna nõuniku Tõnu Nirgi sõnul eksisteeris Levira veel 10 aastat tagasi põhiliselt ühe eesmärgi teenistuses – edastada rahvusringhäälingu tele- ja raadioprogramme, kuid tänaseks on antud tegevuste osa firma tegevuses kahanenud ligikaudu 15%-le.

Levira teenis 2012. aasta märtsis lõppenud majandusaastal 9,5 miljoni eurose käibe juures 1,3 miljonit eurot kasumit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755