18. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google'i aktsia lendas üle 1000 dollari piiri!

Head majandustulemused koos optimismiga mobiilseadmete reklaamitulude üle aitasid viia Google'i aktsia täna esimest korda üle 1000 dollari piiri. Google liitus sellega väga eksklusiivse klubiga.

Eile pärast tulemuste avalikustamist järelturul 950 dollarini tõusnud aktsia ei vajanud kaua aega, et täna kallineda ligi 13% ning tõusta New Yorgi aja järgi keskpäevaks 1003,0 dollarini.

Aktsiate avaliku esmaemissiooni käigus aastal 2004 müüdi Google'i aktsiaid 85 dollari eest ning pärast seda on väärtpaber kallinenud iga aasta peale 2008. ja 2010. aasta, vahendab Bloomberg.

Internetihiid on kasu lõikamas reklaamide müümisest läbi uute kanalite, mitte ainult traditsiooniliseks saanud otsingutulemuste juurde kuvatud reklaamidega. Google peaks sel aastal hõivama 33% globaalsest online reklaamiturust, mida on kaks protsendipunkti rohkem võrreldes läinud aastaga, prognoosib uuringufirma EMarketer.

Google'il on juba praeguseks üks kõrgemaid turuväärtusi Ühendriikides, jäädes alla vaid Apple'ile ja Exxon Mobilile. 1000-dollarilise aktsia klubi on üsna väike: reisikorraldaja Priceline.com ning lihatootja Seaboard kuuluvad vaid sinna.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755