18. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lenovo kaalub BlackBerry ostmist

Lenovo Group on aktiivselt kaalumas pakkumise tegemist kogu raskustes nutitelefonitootja BlackBerry ostmiseks, kirjutab oma allikatele toetudes tänane Wall Street Journal.

BlackBerry ost Lenovo poolt oleks üks suurimaid ja tähelepanuväärsemaid lääne firma ülevõtmisi Hiina ettevõtte poolt. See ilmestab maailma suuruselt teise majanduse ettevõtete soovi kinnitada kanda läänemaailmas, kust saada juurde nii teadmisi kui kasvatada enda tootevalikut ja kliendibaasi.

Alles läinud kuul viis Hiina sealihatootja Shuanghui International Holdings lõpule Smithfield Foodsi ülevõtmise 4,7 miljardi dollari eest, mis on läbi aegade suurim USA firma ülevõtmine Hiina ettevõtte poolt.

Lenovo võis küll nutitelefonide turule tulemisega hiljaks jääda, kuid nüüdseks on firma enda koduturul kanda kinnitanud ja firma müüb juba rohkem nutifone kui BlackBerry. Teises kvartalis kuulus Lenovole 4,7% globaalsest nutitelefonide turust, samas kui BlackBerry osa kukkus 2,7%ni, selgub uuringufirma Gartner andmetest.

Isegi kui Lenovo sooviks BlackBerry ülevõtmise lõpuni viia, mis on endiselt küsitav, saaks tehing kindlasti tugevat vastuseisu nii Kanada kui USA ametivõimudelt.

Ühe asjaga seotud inimese sõnul peavad kõik pakkumised BlackBerry ülevõtmiseks olema laual 4. novembriks.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755