Kangilaski: Tartus tuleb arendada iduettevõtlust 

Tartu volikogus kolm kohta saanud Vabakunna valimisliidu esinumber Gea Kangilaski leiab, et ülikoolilinnas peaks arendama eeskätt iduettevõtlust.

Kangilaski rääkis, et Vabakunna visioon Tartu ettevõtluse tulevikust näeb ette iduettevõtluse arendamist, mitte keskendumist olemasolevatele suurettevõtetele. Ta märkis, et on ise väikeettevõtjana tajunud Tartu ettevõtluskliima ebasoodsust. Kangilaski rõhutas ka, et näeb Tartus parema meelega ettevõtluse arengut kesklinnas, kui n-ö põllu peal. "Ma ise väga pooldaks, kui Tehnopoli laadne asi saaks kesklinnas ruume," ütles Kangilaski. Positiivse näitena tõi ta välja praegu linnasüdames tegutseva loomemajanduskeskuse.

Kangilaski märkis ka, et ülikooli ja ettevõtluse koostöö võiks olla parem. Ta viitas Turu linnale Soomes, kus ettevõtlikele tudengitele on loodud mentorisüsteem. Kangilaski ei leidnud, et tudengite ööelu ja ettevõtlus kuidagi vastuolus oleks, tema arvates tekitab kesklinnas probleeme pigem ülereguleeritus. "Ettevõtja peaks ise saama kontrollida, mis tema ettevõtte ees toimub," ütles Kangilaski, viidates baaride soovile luua välialad. Viimastel aastatel Rüütli tänaval aktiviseerunud ööelu on tema sõnul ka turistide positiivset tähelepanu tõmmanud.

Sarnaselt IRLile Tallinnas rõhutas Vabakund oma kampaania peateemana ausat ja läbipaistvat linnavalitsemist. Kui Kross lubas Tallinnas korraldada auditi, siis Kangilaski ütles, et nemad näevad endal volikogus valvekoera ja aktiivse avalikustaja rolli. "See on üks muutus, mida me kindlasti tahame kaasa tuua, misiganes positsioonil me oleme ja kellega koostööd teeme," ütles Kangilaski.

Kuna IRLil ja Reformierakonnal pole volikogus kindlat enamust, pidas näiteks Aadu Must võimalikuks, et kolmandaks partneriks võetakse üks kahest volikokku saanud valimisliidust. Kangilaski kinnitas aga, et Reformierakonnaga mingil juhul koalitsiooni ei minda. 

Osale arutelus

  • Jaanus Vogelberg, Kadri Bank

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara