Autor: Ave Lepik • 22. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiilimüük pööras langusse

Pärast rekordilist augustit kukkus telefonimüük Eestis septembris 4,3 protsenti 35 500 mobiilini, kinnitab turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüs.

Tele2 Eesti müügidirektori Jaanus Seppa sõnul ostsid kliendid uue kooliaasta alguses pakilise vajaduse täis ja valmistuvad edasi jõuludeks. “Üldine telefonimüügi tase on siiski kõrge, Tele2-st näiteks osteti seadmeid kolmandas kvartalis teisega võrreldes 30 protsenti rohkem,” ütles Seppa ja lisas, et järjest enam ostetakse nutimudeleid ja paralleelselt on näiteks nuputelefonide müük langenud aastaga neljandiku võrra.

Seppa sõnul on kergelt langenud ka telefoni keskmine ostuhind, mis oli septembris Tele2-s 163 ning Eestis 175 eurot.

GfK Eesti jaeturu-uuringu kohaselt oli tänavu aasta septembris müüdud telefonidest 13 200 tava- ja 22 200 nutitelefonid. Septembris müüdi Eestis telefone 6,2 miljoni euro eest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755