Canon hoiatas peegelkaamerate müügi kukkumise eest

Canon kärpis täna ärikasumiväljavaadet, hoiatades, et peegelkaamerate müük teeb esimese aastase languse alates 2003. aastast, vahendab Reuters.

Maailma suurim kaameratootja teatas, et üleilmne majandusolukord piirab vahetatava objektiiviga kaamerate aastamüüki mulluselt 8,2 miljonilt kaameralt 8 miljonile kaamerale. Kaamerafännide nõudlus jääb Euroopas nõrgaks ega taastu ka Hiinas nii kiiresti, kui loodeti.

Kui ettevõtte nn seebikarpide müük on saanud viimasel ajal löögi nutitelefonidelt, on kuni 2012. aastani professionaalsete fotograafide ja entusiastide poole kõrgema kasumimarginaaliga peegelkaamerate müügikasv läbi.

Kuigi juulist septembrini kvartali ärikasum paranes aastaga, oli eelemise aasta baas nõrk ja tõi ikkagi kaasa kogu majandusaasta ärikasumiprognoosi kärpimise 360 mln jeenile. Analüütikud ootavad 378,5 mld jeenist kasumit.

„Veel hiljuti kasvas peegelkaamerate müük isegi ligi 10%, kui majanduse olukord oli halb. Nüüd lükkavad inimesed selliste luksuskaupade nagu kaamerate ostu edasi," ütles Canoni finantsdirektor Toshizo Tanaka. Ta lisas, et kunded on muutnud hinnatundlikumateks.

Juulis prognoosis ettevõte, et aasta ärikasumiks tuleb 380 miljardit jeeni. Varem prognoosis ettevõte, et nad müüvad tänavu 9 mln peegelkaamerat.

Canoni Jaapani rivaal Nikon avaldab kvartalitulemused 7. novembril.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO is looking for a .NET DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

DERIVCO is looking for a UX/UI DESIGNER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

Teabevara